015 / 67.75.10

Behandeling van spataders / Sclerotherapie

Wat is Sclerotherapie?

Bij sclerotherapie worden uitgezette bloedvaatjes ingespoten met een product dat van binnenuit de bloedvaatjes kapot maakt. Hierdoor gaan de bloedvaatjes langzaam van binnenuit worden opgeruimd door het lichaam. Vandaar dat het 6 tot 8 weken duurt vooraleer hier een effect van gezien kan worden.

Na de behandeling?

Na de behandeling is een compressief verband nodig. Dit zorgt dat de adertjes van buitenaf worden dichtgedrukt, waardoor het ingespoten product in de adertjes blijft en de behandeling effectiever is.

U dient zelf compressieve kousen mee te brengen (steunkousen, compressieklasse 2, best dijkousen met zelfophoudende band). Deze dienen gedurende 1 week dag en nacht en gedurende 2 weken overdag gedragen te worden.

Na behandeling is het belangrijk om gedurende 6 weken zonblootstelling te vermijden. Daarom wordt de behandeling bijna uitsluitend tijdens de wintermaanden uitgevoerd.De behandeling is enkel op afspraak en duurt langer dan een gewone raadpleging. We vragen daarom eerst om een consultatie te plannen om de uitgebreidheid te bekijken en een planning op te maken.
Gelieve hiervoor telefonische een afspraak te maken op: 015 67 75 10

We helpen u graag verder met het zoeken naar de gepaste diagnose & uiteraard de dermatologische behandeling die hier het best bij past!

Maak hier je afspraak online