Sluiten
Beste Patiënt(e),
CORONAVIRUS / COVID-19:
Vanaf 4/5/2020 herstarten de consultaties dermatologie. Dit uiteraard met de nodige maatregelen, zodat al onze patiënten op een veilige manier zullen gezien worden.
Graag uw aandacht voor volgende maatregelen:
- Gelieve zoveel als mogelijk een mondmasker/bescherming (sjaal) te dragen in de praktijk
- Wij zullen ons strikt aan de geplande tijd houden, om zo de contactduur voor u als patiënt zo kort mogelijk te houden. De raadplegingen zullen dus kort en bondig zijn en zich beperken tot het huidige probleem.
- Gelieve alleen op consultatie te komen, of bij kinderen enkel met 1 begeleider.
- Indien u koorts heeft, hoest, niest of zich ziek voelt, vragen wij u met aandrang om thuis te blijven en, indien nodig telefonisch contact op te nemen met uw huisarts.
We wensen U en uw familie veel moed en een goede gezondheid.


Hartelijk bedankt voor jullie begrip en jullie medewerking.
De Huidspecialisten
015 / 67.75.10

Behandeling van spataders / Sclerotherapie

Wat is Sclerotherapie?

Bij sclerotherapie worden uitgezette bloedvaatjes ingespoten met een product dat van binnenuit de bloedvaatjes kapot maakt. Hierdoor gaan de bloedvaatjes langzaam van binnenuit worden opgeruimd door het lichaam. Vandaar dat het 6 tot 8 weken duurt vooraleer hier een effect van gezien kan worden.

Na de behandeling?

Na de behandeling is een compressief verband nodig. Dit zorgt dat de adertjes van buitenaf worden dichtgedrukt, waardoor het ingespoten product in de adertjes blijft en de behandeling effectiever is.

U dient zelf compressieve kousen mee te brengen (steunkousen, compressieklasse 2, best dijkousen met zelfophoudende band). Deze dienen gedurende 1 week dag en nacht en gedurende 2 weken overdag gedragen te worden.

Na behandeling is het belangrijk om gedurende 6 weken zonblootstelling te vermijden. Daarom wordt de behandeling bijna uitsluitend tijdens de wintermaanden uitgevoerd.De behandeling is enkel op afspraak en duurt langer dan een gewone raadpleging. We vragen daarom eerst om een consultatie te plannen om de uitgebreidheid te bekijken en een planning op te maken.
Gelieve hiervoor telefonische een afspraak te maken op: 015 67 75 10

We helpen u graag verder met het zoeken naar de gepaste diagnose & uiteraard de dermatologische behandeling die hier het best bij past!

Maak hier je afspraak online