Sluiten
Beste Patiënt(e),
CORONAVIRUS / COVID-19:
Vanaf 4/5/2020 herstarten de consultaties dermatologie. Dit uiteraard met de nodige maatregelen, zodat al onze patiënten op een veilige manier zullen gezien worden.
Graag uw aandacht voor volgende maatregelen:
- Gelieve zoveel als mogelijk een mondmasker/bescherming (sjaal) te dragen in de praktijk
- Wij zullen ons strikt aan de geplande tijd houden, om zo de contactduur voor u als patiënt zo kort mogelijk te houden. De raadplegingen zullen dus kort en bondig zijn en zich beperken tot het huidige probleem.
- Gelieve alleen op consultatie te komen, of bij kinderen enkel met 1 begeleider.
- Indien u koorts heeft, hoest, niest of zich ziek voelt, vragen wij u met aandrang om thuis te blijven en, indien nodig telefonisch contact op te nemen met uw huisarts.
We wensen U en uw familie veel moed en een goede gezondheid.


Hartelijk bedankt voor jullie begrip en jullie medewerking.
De Huidspecialisten
015 / 67.75.10

Rimpelbehandeling : Fillers /Rimpelvullers

Wat is een filler?

Sommige rimpels ontstaan door het verlies van volume onder de huid. Dit is normaal en behoort tot het spontane verouderingsproces. Om deze rimpels af te vlakken kunnen fillers gebruikt worden. Dit is een soort gel die in de huid wordt ingespoten. Wij gebruiken hiervoor de nieuwste technieken en gaan, waar mogelijk, werken met canules. De huid zal strakker worden en de rimpels minder diep.

Welke delen van het gelaat worden behandeld?

- nasolabiale plooi: de lijn langs neus en mond, evenals afhangende mondhoeken

- marionettengroeve: plooi tussen mondhoek en kaakrand

- fijne rimpeltjes rond de mond (rokerslijntjes)

- accentueren van de lipcontour, vollere lippen

- accentueren van kaaklijn, volumeverlies van de wangen

Hoe zie je er uit onmiddellijk na een behandeling?

De huid kan onmiddellijk na de inspuitingen soms nog wat rood en gezwollen zijn. Dit kan eventueel met eenvoudige make-up worden gecamoufleerd. De behandeling kan tijdens de winter en de zomermaanden uitgevoerd worden. Men hoeft de zon niet te vermijden.

Welk resultaat kan je verwachten van een behandeling?

Het resultaat van een fillerbehandeling is natuurlijk en discreet. Je gelaatsuitdrukking verandert niet. Bepaalde huidlijnen of schaduwen in het gelaat worden weggewerkt, bepaalde gelaatstrekken worden verzacht zodat het gelaat er jonger, minder vermoeid en stralender uitziet.

Hoe lang blijft het resultaat na een behandeling behouden?

Afhankelijk van het soort filler dat gebruikt wordt blijft het effect 6 maanden (oppervlakkige fillers) tot 1 jaar (diepe fillers) aanwezig. De inspuitingen kunnen herhaald worden, zo vaak men wil.

Wat zijn de neveneffecten van een behandeling?

Onmiddellijk na de behandeling kan de huid wat rood zien. Soms ontstaat er een kleine bloeduitstorting. In de eerste weken na de behandeling kan de onderhuid plaatselijk wat pijnlijk of harder aanvoelen. Dit verdwijnt snel. Nadien voelt de huid soepel aan.

Sommige rimpels worden eerder veroorzaakt door gebruik van bepaalde spieren (frons, kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels). Deze rimpels kunnen best behandeld worden met een spierontspannend medicijn.

We geven u graag advies over de verschillende mogelijkheden op een intake raadpleging.
Gelieve hiervoor telefonische een afspraak te maken op: 015 67 75 10

We helpen u graag verder met het zoeken naar de gepaste diagnose & uiteraard de dermatologische behandeling die hier het best bij past!

Maak hier je afspraak online