015 / 67.75.10

Lasertherapie

In onze praktijk werken we met Fotona Sp Dynamis laser. Met deze laser kunnen verschillende huidproblemen behandeld worden.

Bloedvatlaser

Kleine uitgezette bloedvaatjes (spider naevus, couperose, angiomen, rode en blauwe adertjes die eventueel onvoldoende reageren op sclerotherapie) Door de laserbehandeling ga je de uitgezette bloedvaatjes door warmte vernietigen. De laser richt op kleur waardoor selectief bloedvaten vernietigd worden. Onmiddellijk na de behandeling ziet de huid roder, soms paars.

De dag nadien kan een lichte zwelling ontstaan, camoufleren met wat make-up is toegestaan.

De huid mag 4 weken na de laserbehandeling niet onbeschermd worden blootgesteld aan de zon.

Laser voor littekens & striemen

Bij het behandelen van littekens en striemen gaat de laser kleine putjes in de huid maken, die eruit zien als kleine witte of rode puntjes. We maken deze putjes in het litteken en in de huid errond. Op deze plaatsen gaat nieuw collageen gevormd worden, waardoor het litteken vervaagt. Jammer genoeg is het niet mogelijk om een litteken 'volledig weg' te laseren, maar het litteken zal wel minder opvallend zijn. Ook acne littekens en kleine putjes in de wangen kunnen met deze laser behandeld worden.

Om een optimaal resultaat te bekomen zijn meerdere behandelingen nodig.

Na deze behandeling raden we aan om gedurende minstens 4 weken uit de zon te blijven.

Laser voor huidverjonging & rimpelvervaging

Bij erg fijne rimpeltjes in het gelaat is het niet altijd mogelijk om deze te gaan opvullen met hyaluronzuur. In dat geval gaan we eerder kiezen voor lasertherapie. Met onze fractionele laser gaan we verschillende keren over de gewenste zones (bijvoorbeeld rondom de mond / rondom de ogen/ over het hele gelaat). We maken kleine putjes in de huid, die te zien zijn als kleine witte of rode puntjes. Op deze plaatsen gaat nieuw collageen aangemaakt worden, waardoor de huid opnieuw gaver wordt.

Om een optimaal resultaat te bekomen zijn meestal meerdere behandelingen nodig.

Na deze behandeling raden we aan om gedurende minstens 4 weken uit de zon te blijven.

Schaaflaser

Verschillende letsels (talgklieruitzettingen (witte bolletjes in het gelaat), syringiomen (witte bolletjes onder de ogen), xanthelasmata (gele plekken op en onder oogleden), verheven moedervlekken, ouderdomswratten, skin tags (huidaanhangseltjes) …) kunnen verwijderd worden met de schaaflaser. Met de laser kan millimeter per millimeter de huid verdampt worden, waardoor je laagje per laagje eraf kan halen en heel nauwkeurig kunt werken.

Nadien heb je een schaafwondje wat gedurende 1 tot 2 weken aanwezig blijft.

Een goede zonprotectie is nadien aangewezen.

We helpen u graag verder met het zoeken naar de juiste diagnose & bijpassende behandeling.
Maak hier je afspraak online