ONTHARINGSLASER

Opgepast : Afspraken kunnen niet online geboekt worden.
Om een afspraak te maken of voor meer informatie kan je ons bellen op 015 677 510 (9.00-15.00h)


Als u definitief een lichaamszone wil laten ontharen is permanente ontharing met de LINSCAN Diode laser de meest effectieve methode. Dit omdat de traditionele ontharingsmethodes zoals waxen, scheren, harsen, ontharing crèmes vaak maar een tijdelijk effect hebben en vaak ook zorgen voor problemen zoals irritatie of ingegroeide haartjes.

Ben ik een geschikte kandidaat?

Laserontharing is zowel geschikt voor vrouwen als mannen. Gelaat, benen, borst, rug, bikinilijn, uitdunnen van de baard, … in principe zijn alle zones te behandelen. De enige vereiste is dat het donkere haren moeten zijn, de laser werkt nl in op de pigmentatie of melanine in de haren. Aangezien er dus pigment nodig is om het laserlicht te absorberen, is een behandeling van lichte donshaartjes, grijze en hoogblonde haren helaas niet mogelijk.

Waarmee dient U vooraf rekening te houden?

Zorg ervoor dat de te behandelen zone niet werd blootgesteld aan zonlicht of zonnebank de laatste 3-6 weken voor de behandeling. De huid mag niet gebruind zijn. Ook het gebruik van ‘bruinen zonder zon’ tenminste 3 weken voor de behandeling wordt afgeraden.

De huid moet zuiver zijn, geen make-up dragen aub.

De haartjes niet bleken tot 2 weken voor de behandeling.

Aangezien de haarwortel zeker aanwezig moet blijven, mag u 2-3 weken voor uw behandeling niet meer waxen of epileren. 1 dag voor de behandeling mag u de zone wel scheren.

Wat te doen na de behandeling?

  • Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden en lichte zwelling vertonen. Dit is een reactie op de warmte die de laser in de huid heeft gebracht, deze reactie zal snel weer verminderen.
  • Niet in de zon (of zonnebank) en geen zelfbruiners gebruiken tot 2 weken na de behandeling.
  • De haartjes vallen enkele dagen na het laseren uit, na enkele weken (3-4) beginnen de haartjes opnieuw te groeien. Dit telkens minder en dunner, tot na enkele sessies er (bijna) geen haartjes meer terugkomen.
  • Tussen de behandelingen door niet harsen of met pincet uittrekken, alleen scheren is toegestaan.
  • Om een permanente ontharing te bekomen dienen uw haren behandeld te worden in elke verschillende groeifase. Meestal is een reeks van 4-6 behandelingen nodig.
  • Gelaat, bikini, oksel => 4-6 weken tussen laten Benen, armen, rug en borstkas => 6-8 weken tussen laten

Soms kan dit afwijken, hangt af van geslacht, familiale aanleg, gezondheid, medicatie, hormoonbalans….

Welke effecten kunnen bekomen worden?

U mag een permanente vermindering van de haargroei verwachten, dit op lange termijn. Het kan wel zijn dat na een periode er hier en daar terug kleine haartjes groeien. Een herhaalbehandeling kan dan nodig zijn. De behandeling is volkomen veilig en vriendelijk voor de huid.

Afspraken voor lasertherapie dienen telefonisch gemaakt te worden.
Geen online boekingen aub