Ons Team

Welkom op de website van de Huidspecialisten!

We zullen u met veel plezier meer uitleg geven over huidaandoeningen en mogelijke behandelingen.

U kan online een afspraak maken.

(De artsen zijn geaccrediteerde, niet geconventioneerde specialisten in de dermatologie.)

Dermatoloog
Dr. Julie Callens

Dokter Julie CALLENS studeerde geneeskunde aan de KU Leuven waar zij in 2012 met grote onderscheiding promoveerde als arts. Ze vervolledigde haar opleiding met een specialisatie in de dermatologie in het UZ Leuven op de dienst dermatologie onder leiding van Prof. Dr. Garmyn en in het Atrium MC Parkstad in Heerlen (Nederland). In 2016 behaalde zij het diploma van Master na Master in de dermatologie en venereologie. Dr. Callens werkt eveneens als consulente op de dienst Dermatologie van het UZ Leuven, waar ze urgente en uitgebreide dermatologische problemen opvangt.

Dr. Callens heeft interesse voor alle aspecten van de algemene dermatologie met een bijzondere interesse en bekwaamheid in systeem-pathologie, dermato-oncologie, huidchirurgie, esthetische dermatologie en behandeling van spataders door sclerotherapie.

Dr. Callens is lid van de Belgische Beroepsvereniging voor Dermatologie en Venereologie.

Dermatoloog
Dr. Katrien Ghys

Dokter Katrien GHYS studeerde geneeskunde aan de KU Leuven. In juni 2011 behaalde ze haar diploma arts met grote onderscheiding. In augustus 2011 vatte ze haar assistentschap in de dermatologie aan in UZ Leuven onder leiding van Prof. dr. Garmyn. In 2012 deed ze veel praktische ervaring op in de privépraktijk van dr. Kerre te Aarschot en in het Imelda ziekenhuis. In 2012-2013 vervolgde ze haar opleiding in het Atrium MC ziekenhuis te Heerlen (Nederland) onder supervisie van dr. Lucker, waar ze zich kon toeleggen op dermato-chirurgie, flebologie en algemene dermatologie.

In augustus 2015 behaalde ze haar erkenning als arts-specialist in de dermato-venereologie alsook het diploma van ‘Master na Master in de Dermatologie en Venereologie’.

Ze werkt sindsdien als dermatoloog in het Imelda ziekenhuis waar een grote diversiteit aan pathologieën en behandelingen uitgevoerd worden. Tot 2018 was ze ook werkzaam in de praktijk van Dr Hellinckx in Muizen.

Naast haar kennis in de algemene dermatologie heeft ze een bijzondere interesse voor dermato-oncologie, kleine dermatologische ingrepen, sclerotherapie en de esthetische dermatologie.

Dr. Ghys is lid van de Belgische Beroepsvereniging voor Dermatologie en Venereologie.

Dermatoloog
Dr. Dieter Kempeneers

Dokter Dieter KEMPENEERS studeerde geneeskunde aan de KU Leuven en behaalde zijn Diploma in 2009 met onderscheiding. Nadien specialiseerde hij zich in de dermatologie in het UZ Leuven onder leiding van Prof. M Garmyn en in het Atrium MC ziekenhuis te Heerlen. In 2010 deed hij eveneens bijkomende ervaring op in de privepraktijk van Dr Hugo Boonen.

In 2013 behaalde hij zijn diploma van arts-specialist in de Dermatologie en Venerologie aan de KULeuven evenals het bijkomend diploma van ‘Master na Master in de Dermatologie en Venereologie’. Van 2013 tot 2019 werkte hij in de multi-disciplinaire praktijk van Dr. Heykants te Beerse.

Naast algemene dermatologie heeft hij een bijzondere interesse voor dermato-oncologie, psoriasis, kleine dermatologische chirurgie, behandeling van spataders door sclerotherapie en esthetische dermatologie.

Dr. Kempeneers is lid van de Belgische Beroepsvereniging voor Dermatologie en Venereologie.

Dermatoloog
Dr. Dianne Mortelmans

Dr. Dianne MORTELMANS studeerde in 2013 af aan Universiteit Antwerpen (UA) als arts, met grootste onderscheiding. Van 2013-2017 genoot zij vier jaar opleiding chirurgie, met bijzondere interesse in kleine heelkunde en re-excisie met sentinelprocedure voor melanoom. Nadien besloot Dr. Mortelmans tot een koerswijziging en startte in januari 2018 als vrije assistent Dermatologie in AZ Turnhout St Jozef onder de vleugels van Dr. Dirk Heylen, waar zij naast algemene dermatologie en dermato- oncologie ook de kans kreeg de Mohs’ Chirurgie aan te leren. In oktober 2019 werd zij aangenomen als Arts Specialist in Opleiding (ASO) dermatologie aan de UA. Haar eerste jaar opleiding mocht zij starten bij Dr. Bieke Heykants in Da Vinci Clinic te Beerse, waar zij naast algemene dermatologie ook de esthetische dermatologie leerde kennen. In 2023 werd zij erkend als dermatoloog-venereoloog en startte zij haar beroepsactiviteit alhier evenals in AZ Sint-Maarten te Mechelen.

Naast algemene dermatologie heeft zij een bijzondere interesse in dermato-oncologie, dermatologische chirurgie en esthetische dermatologie.

Dr. Mortelmans is lid van de Belgische Beroepsvereniging voor Dermatologie en Venereologie.

Dermatoloog & Mohs- chirurg
Dr. Gitte Smets

Dokter Gitte SMETS studeerde geneeskunde aan de KU Leuven, waar zij in 2015 promoveerde met grote onderscheiding als arts. Nadien specialiseerde ze zich gedurende 5 jaar tot dermatoloog aan het UZ Brussel, onder leiding van Prof. dr. Gutermuth. Hier werd zij tevens opgeleid tot Mohs chirurg, een techniek om huidkanker zo radicaal én tegelijkertijd zo sparend mogelijk weg te halen.  Ze volgde ook een opleiding in het ‘Guy's and St. Thomas Hospital’ in Londen en bij Dr. Biesemans in OLV Aalst. Zij werkt eveneens als resident op de dienst Dermatologie van het UZ Brussel, waar ze dermatochirurgie, Mohs chirurgie, laser en uitgebreide dermatologische problemen opvangt.

Tot haar aandachtsgebieden behoren algemene dermatologie, dermato-oncologie, (cosmetische) dermatochirurgie en laserbehandeling. Daarnaast kan u bij haar ook terecht voor behandelingen met spierontspanners en fillers.

Dr. Smets is lid van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (KBVDV), de Europese Academie voor Dermatologie en Venereologie (EADV) en de Europese vereniging van Mohs surgeons (ESMS).

Dermatoloog
Dr. Lara DE LAET

behaalde in 2018 haar diploma geneeskunde aan de KU Leuven met grote onderscheiding. Nadien startte zij haar 5-jarige opleiding tot dermatoloog aan de KU Leuven onder leiding van Prof. dr. Garmyn. Zij genoot 4 jaar opleiding in UZ Leuven, waar zij in contact kwam met zowel algemene als zeldzame pathologie. In 2020-2021 genoot zij 1 jaar opleiding in het Medisch Centrum Zuyderland te Heerlen met extra toewijding in de flebologie (spataders) en dermato-chirurgie. In juni 2023 behaalde ze haar diploma van Master na Master in de dermatologie en venereologie met grootste onderscheiding.

Dr. De Laet is breed geïnteresseerd in de algemene dermatologie, dermato-oncologie, kleine dermatologische chirurgie, alsook in pediatrische dermatologie.

Dr. De Laet is lid van de Belgische Beroepsvereniging voor Dermatologie en Venereologie.

Medische assistentes

Dermatologie assistente Dorien Wouters

In september 2018 is Dorien Wouters gestart als assistente in de praktijk.

Van 2015 tot juni 2018 werkte ze als assistente in de praktijk van Dr Marijke Parys, dermatoloog in Mechelen. Deze job beviel haar heel erg en daarom koos ze ervoor om haar carrière verder te zetten in de dermatologie.

Haar takenpakket is erg divers, ze staat onder andere in voor de inschrijvingen en afspraken, administratie, maar biedt ook hulp bij de praktische zaken.

U kan steeds bij haar terecht met al uw vragen!

Dermatologie assistente & Verpleegkundige Goele Hoobergs

Op 1 mei 2023 start Goele Hoobergs als praktijkassistente.

Zij werkte 25 jaar als vroedvrouw in een ziekenhuis maar verkiest nu een job met daguren wat dichter bij huis. Goele zal op woensdag en donderdag instaan voor de inschrijvingen en afspraken. Zij zorgt eveneens voor de administratieve en praktische ondersteuning van de artsen.

Naast haar administratieve taken zal Goele ook een verpleegkundige raadpleging doen (bloednames, het verwijderen van hechtingen, wondverzorgingen, behandeling van wratten, allergietesten,fotodynamische therapie) alsook laserontharing.

Ze behaalde in 2024 ook haar diploma medische pedicure, wat ze sindsdien ook uitoefent in de praktijk.

Bent u ongerust of hebt u vragen? Ze zal u met veel plezier verder helpen.