Er zijn twee soorten fillers en veel verschillende merken:

1. Fillers die hyaluronzuur bevatten

Naarmate we ouder worden gaat onze huid steeds minder hyaluronzuur aanmaken. Daardoor verliest de huid volume en krijgen we rimpels. Door een filler in te brengen, wordt het tekort aan volume hersteld en krijgt de huid weer een frisse uitstraling met minder (diepe) rimpels.

2. Fillers die een collageenstimulator bevatten

Behalve hyaluronzuur dat volume geeft, maakt onze huid ook collageen en elastine (zorgt voor elasticiteit in de huid) aan. Het collageen vormt een vezelstructuur in de huid als een soort visnet en zorgt ervoor dat de huid stevig is.

Als we ouder worden loopt de productie van collageen en elastine terug en verslapt de huid. We kunnen de huid stimuleren om weer meer van deze stoffen aan te maken, zodat de huid strakker en gelift wordt. Dit doen we door een filler in te brengen met een collageenstimulator erin.

Deze filler kan gebruikt worden thv het gelaat, maar ook thv de hals, de decolleté en de handruggen.

Welke delen van het gelaat worden behandeld?

- Nasolabiale plooi: de lijn langs neus en mond, evenals afhangende mondhoeken

- Marionetten groeve: plooi onder de mondhoeken naar de kaakrand toe

- Fijne rimpeltjes rond de mond (rokerslijntjes)

- Accentueren van de lipcontour, vollere lippen

- Accentueren van kaaklijn, volumeverlies van de wangen

- Handruggen

- Decolleté

- Hals

Hoe zie je er uit onmiddellijk na een behandeling?

De huid kan onmiddellijk na de inspuitingen soms nog wat rood en gezwollen zijn. Dit kan eventueel met eenvoudige make-up worden gecamoufleerd. De behandeling kan tijdens de winter en de zomermaanden uitgevoerd worden. Men hoeft de zon niet te vermijden.

Welk resultaat kan je verwachten van een behandeling?

Het resultaat van een fillerbehandeling is natuurlijk en discreet. Je gelaatsuitdrukking verandert niet. Bepaalde huidlijnen of schaduwen in het gelaat worden weggewerkt, bepaalde gelaatstrekken worden verzacht zodat het gelaat er jonger, minder vermoeid en stralender uitziet.

Hoe lang blijft het resultaat na een behandeling behouden?

Afhankelijk van het soort filler dat gebruikt wordt blijft het effect 6 maanden (oppervlakkige fillers) tot 1 jaar (diepe fillers) aanwezig. De inspuitingen kunnen herhaald worden, zo vaak men wil.

Wat zijn de neveneffecten van een behandeling?

Onmiddellijk na de behandeling kan de huid wat rood zien. Soms ontstaat er een kleine bloeduitstorting. In de eerste weken na de behandeling kan de onderhuid plaatselijk wat pijnlijk of harder aanvoelen. Dit verdwijnt snel. Nadien voelt de huid soepel aan.

Sommige rimpels worden eerder veroorzaakt door gebruik van bepaalde spieren (frons, kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels). Deze rimpels kunnen best behandeld worden met een spierontspannend medicijn.

We helpen u graag verder met het zoeken naar de juiste diagnose & bijpassende behandeling.
Maak hier je afspraak online